Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Φεβρουάριος, 2013

Με το διαθλασίμετρο, στο περιβόλι των εσπεριδοειδών.

Εικόνα
Εκπλήξεις   με περίμεναν  με τη χρήση φέτος για πρώτη φορά του  διαθλασίμετρου ... ...με το οποίο μέτρησα (κατά προσέγγιση) το ποσοστό επί τοις εκατό των σακχάρων στους καρπούς . (Στις πιο πολλές φώτο στο πλάι η από κάτω, διακρίνεται η μέτρηση με το εργαλείο των σακχάρων.) Έτσι λοιπόν, και ενώ βρίσκομαι  στην καρδιά του χρόνου ωρίμανσης των ¨ξινών¨ , ξεκίνησα με ... μια ερώτηση: Πως θα ήτανε το πορτοκάλι εάν δεν ήτανε καθόλου ξινό; Η απάντηση που θα  έδινα εγώ είναι ότι... ...δεν θα ήτανε πια πορτοκάλι ! Πράγματι! Με το ζόρι  χαρακτηρίζω ¨πορτοκάλι¨ το ΄ντόλτσι¨  η ¨ντόλτσο¨ μια και  στερείται τελείως οξύτητας ( μαζί φευ- και βιταμίνης C...) Ξεκινάω όμως με αυτό, χρησιμοποιώντας το για δείκτη. Να αρχίσω λοιπόν να γράφω  για πραγματικά πορτοκάλια; Σε Βαλέντσια  (VALENCIA),  βρέθηκα με δύο κλώνους. Έναν αγορασμένο από φυτώριο,αυτόν τον κλασσικό... ...που τον διάλεξα γιατί βρισκόμουνα στα ουράνια το καλοκαίρι  ότα