Λεμόνι με μέλι

Οι ενήλικες λεμονιές φέτος είναι λόγω του ήπιου 
(μήπως σχεδόν ανύπαρκτου;) 
χειμώνα στα μέρη μας,
 όπως φαίνεται ετούτη εδώ του κήπου
 στην επάνω φωτό.


αυτές οι φωτογραφίες
 από την μακρινή (αν υπάρχει πια τίποτα μακρινό...) Ιαπωνία.
Ο φωνητικός τίτλος της συνταγής μας: 
Χα΄τσι-μι΄τσου
λε΄μον! 
はちみつレモン2
Λίγο πιο αναλυτικά 
σε αυτή  την ιστοσελίδα
 μιας γιαπωνέζικης ομάδας βόλεϊ.
 Απολύτως φυσικό , 
εάν αναλογιστώ τι προσφέρουν ενωμένοι σε έναν 
αυτοί οι δυο διατροφικοί δυναμίτες,
το μέλι και το λεμόνι.
Η δοκιμή άλλωστε με έπεισε.
Τα μηχανάκια μετάφρασης βοηθούν 
στην κατανόηση της ουσίας της συνταγής,
 που ειναι εξαιρετικά απλή: 
 Μετά από καλό πλύσιμο της φλούδας
(για μένα καλύτερα ελαφρύ ξύσιμο της),
 κόψιμο σε ροδέλες λεπτές-3χιλ.
 Γεμίζουμε το βάζο με το μελάκι μας
-προσθέτω εγώ-
ακόμη και κρυσταλλωμένο. 
Ούτε γι αστείο νερά.
はちみつレモン3
Δύσκολο να περιγράψω την απόλαυση επισκεπτών του καλοκαιριού ,
 μικρών και μεγάλων,
με ένα παγωμένο ποτήρι
-εδώ ασφαλώς θα βάλω νερό η σόδα και παγάκια.
Οι φέτες συνοδεύουν και τρώγονται 
-ανάλογα με τα γούστα πάντα-εξίσου ευχάριστα.
Επιτυχία έχει και το περγαμότο.
Το φυτώριο στην Πελοπόννησο, 
αντί για εκείνο που ζήτησα(Navelina) μια και δεν το είχε , 
έκρινε καλό να με φορτώσει με τρία δέντρα περγαμότο
-απλά μετονομάζοντας τα. 
Έτσι στην καλλιέργειά μας συμπεριλαμβάνεται 
κι αυτό το είδος- ήθελα δεν ήθελα. 
Όπως επίσης-σα να μην έφταναν αυτά,
 φορτώθηκα με την ιδια τεχνική 
και τρία δέντρα γλυκό πορτοκάλι-dolce
 (αντι για New Hall)


Έτσι μου έχει συμβεί αρκετές φορές και καλή καρδιά.
 Εβίβα.
 Αρμενίζω με τον καιρό που βρίσκω...

Δώρα της γης...

για όλες τις διψασμένες η  κουρασμένες
αισθήσεις...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εμβολιασμός συκιάς(Νο 2).

Μπόλιασμα ελιάς Σεπτ-Οκτ (με ενοφθαλμισμό)

Η άσπερμη ποικιλία ¨ Αττική ¨.